Energiewerk

In het ongrijpbare onzichtbare schuilt het grootste deel
van ons onbewuste weten.

Alles is energie en toch is het voor velen van ons een vaag begrip, zeker als het gaat om onze gezondheid. Als er een kink in een stroomkabel komt begrijpen we dat energie niet meer goed stroomt. Bij fysieke, mentale en emotionele klachten is er ook een kink in de energiestroom, waardoor energie blijft vastzitten. Jouw klachten zijn daarvan de symptomen. Die stroom is weer op gang te brengen door de blokkades weg te halen. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van jouw eigen adem en door een behandeling met Healing Touch. In veel gevallen combineren we beide technieken, soms gecombineerd met inzichten uit het sjamanisme. De combinatie helpt je beter te voelen wat er gaande is, het aan te passen en te integreren in je leven.

Er zijn meer mogelijkheden om via het onderbewuste en toch ‘down to earth’ aan jouw vraagstuk te werken. De beperkende overtuigingen die je tegenhouden om jouw leven te leven zoals het voor jou bedoeld is zijn de deksel op de ketel die ervoor zorgen dat het van binnen blijft borrelen en koken. Door de deksel van de pan te halen kun je stoom afblazen. Er ontstaat dan een ruimte die je nu misschien niet voor mogelijkheid houdt.

Adempatroon
Jouw adempatroon laat zien of er innerlijke blokkades zijn en met jouw eigen adem kun je die blokkades doorbreken. Transformational Breath® is een manier van verbonden ademen die je daarbij ondersteunt. In onze eigen persoonlijke ontwikkeling heeft deze vorm van ademen ons vleugels gegeven.
Gezonde baby’s ademen verbonden, zonder pauzes tussen in- en uitademing. In de loop van ons leven worden we heel wat keren belemmerd in wat we doen, krijgen we voorbeelden waar onze overtuigingen uit voortkomen, krijgen we niet de aandacht waarnaar we hunkeren. En we willen die narigheid niet voelen, dus stoppen we het weg door minder goed te ademen. Denk maar eens wat er gebeurt als je schrikt: je houdt je adem in.

Met de verbonden ademhaling breng je je lichaam op een hoger energieniveau. Dit geeft je ruimte om contact te maken met wat verborgen bleef, zonder de zwaarte (lage energie) opnieuw te voelen.

De adem is een instrument tot zelfontplooiing, dat je altijd bij de hand hebt.

Tijdens een ademsessie, individueel of in een groep, ga je met je adem naar die verstopte en vergeten stukken, die je onbewust danig in de weg kunnen zitten.

Lees meer over Transformational Breath®.

Energieveld in balans brengen
Healing Touch is een andere manier om het energieveld in balans te brengen. Het is een zachte manier met lichte aanrakingen die blokkades in het energieveld weghaalt terwijl je gekleed op een behandeltafel ligt.

Lees meer over Healing Touch.

Familiesystemen en onbewuste patronen
Wat jij meemaakt in je leven heeft invloed op hoe je denkt, doet en voelt. En wat zich tot meerdere generaties terug heeft afgespeeld in jouw familie heeft onbewust ook invloed op jouw leven. Die onbewuste patronen zijn gewoon geworden in jouw leven. Het lijkt soms of jij zo bent, of het vast zit aan jouw karakter. Maar ook dit is een energetische beïnvloeding of overname die omgebogen kan worden. Systemisch werk en Neurolinguistisch Programmeren (NLP) helpen om die ombuiging te realiseren.

Lees meer over Systemisch werk en NLP.

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)

Als je altijd blijft doen wat je altijd deed, zal je altijd krijgen wat je altijd kreeg.

Veranderen kan alleen als je je vaste patronen verandert. Herkennen en erkennen van die patronen is de basis voor verandering. NLP werkt doel- en toekomstgericht. Het ondersteunt je bij het specifiek formuleren van je doelen. Het geeft inzicht in wat je tegenhoudt om je doel te bereiken, inzicht in je belemmeringen en in wat je nodig hebt om je doel te realiseren. Als weet wat je tegenhoudt dan heb je de sleutel voor verandering.

Lees meer over NLP.

Wil jij stoom afblazen en je energie weer lekker laten stromen? Maak een afspraak om het zelf te ervaren.