Kanker & Adem: nieuw traject!

Als goed begin van 2018 mocht ik de masterclass Kanker & Adem van Nadja Benschop volgen. Zij is arts en ademcoach en heeft zich verdiept in de bijdrage die jouw ademhaling kan geven aan de kwaliteit van leven tijdens het intense proces dat bij kanker komt kijken. Zij baseert haar bevindingen op bestaand wetenschappelijk onderzoek.  Het was een zeer boeiende masterclass met achtergrondinformatie die ook voor mij, als ervaringsdeskundige, nieuw was.

Een aantal feiten uit haar masterclass wil ik je met je delen:

  • ongeveer 20% van de kankerpatiënten krijgt te maken met een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS)
  • grote stressvolle situaties tijdens de vroege jeugd geeft een blijvende verandering in je stressrespons in het vervolg van je leven. Het resultaat daarvan is dat je stresshormoon cortisol continu op een te hoog niveau is.
  • stress is van invloed op de kankerprogressie
  • stress is een belangrijke factor bij het ontstaan van borstkanker
  • kanker gedijt beter in een zuurstofarme omgeving

Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je stress vermindert. Deze feiten en mijn eigen ervaring met kanker en het ademwerk gaven mij het laatste duwtje in de rug om een individueel traject of een  traject met je partner aan te bieden dat je ondersteunt om beter met je emoties om te gaan waardoor je meer rust in je hoofd hebt, je meer energie krijgt, je meer vertrouwen krijgt in jezelf.
Door beter te gaan ademen geef je jezelf een superfood, nl. extra zuurstof, verwerk je oude emotionele trauma’s en leer je dus beter met emoties om te gaan.
In het traject werk ik o.a. ook met Healing Touch. De ervaring heeft geleerd dat zowel het ademwerk als Healing Touch ervoor zorgt dat je sneller herstelt van de behandelingen (operatie, chemotherapie, bestraling). Het is een traject op maat, waarbij we samen komen tot het best mogelijke resultaat.

Radio opname
Wil je weten wat Nadja over de relatie adem en kanker te vertellen heeft, luister dan naar de radio opname die onlangs gemaakt is.

Aanvullende informatie
Kijk ook eens bij Healing Touch, Transformational Breath® en de Workshop ‘Zie elkaar bij ziekte’.

Disclaimer
Een Healing Touch behandeling en een Transformational Breath®-sessie zijn aanvullingen op de reguliere behandeling, nooit een vervanging. Beide methoden helpen je beter met de stress en emoties om te gaan en laten regelmatig zien dat het helpt om sneller  te herstellen na de behandelingen, maar geven geen garantie op totaal herstel.