Nieuws

Ademen is ‘hot’

Alle ademworkshops zijn de laatste tijd binnen no-time volgeboekt. Ademen is een natuurlijk proces, en als je kiest voor een verandering in je leven en je weet nog niet precies hoe je dat moet doen, dan blijkt Transformational Breath® veel mensen aan te spreken. Als ze dan één of een aantal ademsessies hebben meegemaakt weten ze waarom hun adem zoveel impact heeft op hun leven. Te beperkt ademen, wat de meesten van ons doen, beperkt je in het werkelijk ervaren van wat er in je leven gebeurt. Adem je volledig, dan ruim je onnodige ballast op en het geeft inzichten op welke punten je kunt veranderen.

Vanochtend nog had ik een cliënt die zich na de sessie blij en ontspannen voelde. Heel anders dan wat hij de afgelopen tijd had ervaren. Of iemand die in een superkorte sessie ineens bij het vastgezette verdriet kon komen. Het verdriet dat al bijna het hele leven werd afgedekt door boosheid, omdat dit minder kwetsbaar voelt. Boosheid als (onbewuste) overlevingsstrategie.

Zelfs in deze warme periode durven veel mensen het aan om dit proces aan te gaan. En wat hebben we een geluk dat onze workshopruimte zo heerlijk koel blijft bij de uitzonderlijk hoge temperaturen die we gehad hebben. Een mooie plek voor bijzondere transformaties.

Graag deel ik een ervaring van een deelneemster:
‘Diep en volledig ademen geeft me lucht, zuurstof en energie. Niet meer ingehouden en met spanning leven, maar het leven omarmen in al zijn volheid. Wat een bijzondere en spirituele ervaring was dit. Kostbaar voor ziel en lichaam.

p.s. Als ik in de spiegel kijk, zie ik iets nieuws! Mijn blik is veranderd: meer open en lichter! Wat bijzonder. Ik kijk er verbaasd naar.’

Omdat de workshops zo snel vollopen, heb ik nog een workshop extra gepland op zaterdagochtend 29 september. Kom je ook ervaren wat de adem voor jou kan betekenen in deze introductieworkshop? Kijk voor meer info op https://www.verborgenkrachten.nl/adem-in-vrijheid/

Ik kijk ernaar uit je binnenkort te ontmoeten!

Lieve groet,
Sieka

Ontspannen vakantie vieren

Vind jij de zomer ook zo’n heerlijke periode? Ga je, net als ik, weer meer naar buiten? De jas kan uit, de kleding wordt luchtiger en parallel daaraan wordt ook mijn stemming luchtiger. Als ik dan meer buiten ben en het waait, dan waaien veel beslommeringen gewoon weg. Er is meer licht in de zomer en meer licht maakt ons levendiger. Zonder licht geen leven, zonder licht geen liefde.

Licht = liefde, liefde = licht.

De winter is de tijd voor naar binnen keren en reflecteren en weer energie opdoen. Althans zo gaat het in de natuur. Voor ons mensen gaat het leven gewoon, in dezelfde drukte, door. Licht of geen licht. Voor veel van ons komt pas in de zomer tijd voor het nemen van een paar weken rust.

“De natuur haast zich niet

en toch wordt alles voltooid.”

(Lao Tzu)

 

Heb jij al nagedacht hoe je die tijd gaat invullen? Met rust, met energiegevers of ga je iets uitwerken wat steeds is blijven liggen. Hoe heb jij de afgelopen jaren je zomervakantie ingevuld? Kwam je uitgerust terug, heb je oude zaken kunnen opruimen of ben je nieuwe stressvreters tegengekomen.

Deze zomerperiode geef ik geen workshops, maar ik wil je graag een paar tips voor een ontspannen vakantie meegeven, zodat je uitgerust, energiek en met plezier weer aan je activiteiten kunt beginnen.

Een paar ontspannen vakantie tips!

  • Hecht alle losse eindjes af voordat je de deur achter je sluit: rond af wat afgerond kan worden, draag over wat door moet lopen tijdens je vakantie, laat liggen wat je met een goed gevoel kunt laten liggen. Gebruik je vakantie vooral niet om je relatie op te blazen. Zorg ook dat je dingen uitspreekt voor je weg gaat. Dan kun je samen genieten.
  • En begin hier vooral op tijd mee, anders ga je alsnog super gestresst op pad. Een last-minute reis is leuk, last-minutes acties om op vakantie te kunnen gaan zijn helemaal niet leuk. Je adrenaline niveau is dan veel te hoog, waardoor je minder aardig bent naar je omgeving dan je lief is. Dat zou pas een slechte start van de vakantie zijn.
  • Ga doen waar je blij van wordt! Sluit niet teveel compromissen om iedereen blij te maken. Ga desnoods eerst een paar dagen dat doen wat je het liefst doet.
  • En last but not least: blijf ADEMEN! Een paar diepe buikademhalingen geeft rust, maakt je luchtiger en meer geaard, minder ontvlambaar en daarmee gezelliger voor jezelf en anderen.

 

Ik wens je een hele fijne ontspannen vakantie zodat je jezelf weer helemaal vult met  positieve energie!

Als ik je niet zie op de ademworkshop van 29 juni of voor een andere afspraak in de praktijk: ik zie je graag weer na de zomer.

Kanker in het gezin

Kanker heeft een enorme impact op jezelf en op je directe omgeving, en vooral in je gezin. Bij het horen van de diagnose kanker komt het woord ‘dood’ direct om de hoek kijken, bij jezelf en ook bij de mensen aan wie je het vertelt. Angst, vaak boosheid en onzekerheid zijn het gevolg. Kanker in het gezin treft ieder gezinslid.

Dit doet veel met jou en met je gezin. Ieder reageert op zijn of haar eigen manier. De één wordt stil, de ander druk en weer een ander ontvlucht het onderwerp. Met als gevolg dat je elkaar niet meer herkent, de weg en soms ook elkaar kwijt raakt, juist op een moment dat je elkaar zo hard nodig hebt. Dat je jezelf in allerlei bochten wringt om de pijn en angst niet te voelen.

De kans om elkaar te verliezen op emotioneel gebied is dus groot tijdens het ziekteproces rondom kanker. Eenzaamheid voelen in je eigen proces is een bekend gegeven. Als je dat bemerkt, geef er aandacht aan, probeer het te benoemen naar elkaar. Lukt dat niet en wil je wel uit die impasse komen, zoek hulp!

Periodes van ernstige ziektes kunnen ook heel mooie en verdiepende momenten opleveren als je je eigen kwetsbaarheid en emoties durft te laten zien en aan te gaan.

Verborgen Krachten heeft ervaring met deze problematiek en ondersteunt je graag liefdevol en met aandacht in dit diepgaande proces dat Kanker heet. Ik doe dat o.a. door middel van gesprek en ook met hulp van de adem en het oplossen van stagnaties in het energieveld. Het doel is om uit het gevecht met jezelf en de ziekte te komen, waardoor je jouw en elkaars kracht kunt inzetten om dit moeilijke proces aan te gaan en er goed uitkomt, hoe het ziekteproces ook verloopt.

Wil je meer lezen over kanker in het gezin? Arrien van Prooijen heeft er een studie aan gewijd. Dit is hier te vinden.

 

Wat je zegt ben je zelf!

Lente-overpeinzingen

Afgelopen week was ik bij een workshop van de Boostfabriek waar het onder andere ging over de balans in je leven. De relatie tussen gezondheid, relaties, werk en geld. Of je lekker in je veld zit heeft te maken met de balans tussen deze vier pijlers in je leven. Welke pijler je ook aanpakt om te veranderen, het heeft invloed op de andere drie pijlers.

Het is lente. De tijd van ontluiken, nieuwe groei en aanschouwen van alle schoonheid die er in de natuur en in onszelf te vinden is. Terwijl ik dit schrijf snijdt de ijskoude oostenwind door alles heen. Maar de zon schijnt en het licht geeft aan dat het nieuwe lenteseizoen eraan komt. Hoewel ik van alle seizoenen hou, is de lente toch mijn favoriet. Ik wordt blij van het licht, de eerste vlinders die in de tuin fladderen, de sneeuwklokjes, krokussen en tulpen die zichzelf in alle schoonheid laten zien. Nu in de snijdende kou staat alles wat bezig was te ontluiken weer even stil. Het benodigde licht is er wel, maar de warmte-energie wordt nu gemist. En als die warmte terugkomt  barst de groei weer los. Om te kunnen overleven passen de planten en dieren zich aan de omstandigheden aan. Die doen niets wat hun dood kan bespoedigen. Met andere woorden: ze zorgen goed voor zichzelf.

Hoe is het met jouw groei? Hoeveel warmte geef jij jezelf? Hoe vaak zet je jezelf in de kou? Kies je niet voor jezelf, maar voor de ander, terwijl je in de valkuil trapt dat je het voor jezelf doet? De ander waardeert je hopelijk voor wat je doet. En natuurlijk: dat is dat fijn!
Sta je wel eens stil wanneer je inteert op je reserves of wanneer je jouw reserves aanvult? Hoe vaak doe je iets waarvan je het gevoel hebt dat het jou echt voedt (en dan bedoel ik niet dat stuk chocola wat je neemt om jezelf te belonen voor iets wat je misschien liever niet had gedaan).

Warmte
Ook voor jou geldt dat de warmte die jij jezelf geeft borg staat voor groei. De basis voor een betere balans in je leven is dat je zorgt dat je niet inteert en uitdroogt. Geen plant of dier in de natuur houdt dat vol. Waarom jij dan wel? Omdat je zoveel doorzettings- en uithoudingsvermogen hebt? Omdat jouw hoofd je allemaal verhaaltjes vertelt dat het best wel goed is wat je doet? Heb je je wel eens afgevraagd wat het waarheidsgehalte van al die verhalen is? En hoe lang denk je het te kunnen volhouden?

Onuitputtelijke bron
Een jaar of 15 geleden dacht ik ook nog dat ik een onuitputtelijke bron van energie had. Lange dagen op het werk, steeds nieuwe dingen oppakken, een volle sociale agenda. Totdat ik op een dag bij het lezen van een vergaderstuk ineens heel erg misselijk werd. Toen wist ik zeker wat ik eigenlijk al langer wist, maar niet wilde weten. Ik was te ver gegaan. Ik kon niet meer. De eerste tijd thuis met ziekteverlof ging ik pas voelen hoe oneindig moe ik was. Ik kon het niet meer verstoppen of onderdrukken door altijd maar bezig te zijn zonder te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en naar de vraag die steeds maar terugkwam ‘wat vind ik nu eigenlijk echt leuk en belangrijk, waar wordt ík blij van?’.

Toen wist ik dat het anders moest. Dat ik zelf de keuzes moest maken wat wel en wat niet in mijn agenda kwam te staan. Ik moest mezelf gaan voeden in plaats van mezelf uithongeren door steeds weg te geven. Ik moest de balans opmaken tussen wat me energie gaf en wat me energie kostte. Ik kan je adviseren om af en toe eens zo’n lijstje te maken. Ik ben benieuwd welk lijstje het langst is, de energiegevers of de energievreters.

Wat je zegt ben je zelf
Wat ík zeg ben ík zelf! Het verhaal dat je hier leest, is mijn verhaal. De vragen die ik aan jou stel, zijn de vragen die ik aan mezelf heb gesteld en die ik mezelf nog steeds met enige regelmaat stel. Dat balanslijstje is voor mij ook nog steeds een item. Af en toe stilstaan als het te koud wordt, kijken wat ik mis en dat weer aanvullen met liefde en warmte voor mijzelf. De gunfactor voor mezelf mag en móet er zijn.

De vier pijlers
Terug naar de vier pijlers aan het begin van mijn verhaal. Toen mijn lichaam aangaf dat het niet meer ging (pijler gezondheid), moest ik in eerste instantie iets veranderen in mijn werk (pijler werk). Maar dat was niet het enige, ik moest vooral iets veranderen in de relatie met mezelf (pijler relaties) en dat had weer invloed op de relatie met de mensen om me heen in het werk en privé (pijler relaties). Uiteindelijk heb ik besloten om korter te gaan werken en in een later stadium zelfs te stoppen met mijn baan in loondienst en iets totaal anders te gaan doen (pijler geld). Het resultaat: mijn man vindt me veel leuker, de activiteiten in mijn praktijk geven me veel meer voldoening. Ik word er heel blij van, het geeft me meer rust en tijd om echt van binnenuit iets voor anderen te kunnen doen in werk en privé. Kortom, ik ben beter in balans. Naast mijn werk is er nu tijd voor vrijwilligerswerk in een inloophuis voor mensen die van dichtbij met kanker te maken hebben. Daar heb ik veel aan mijn persoonlijke en werk ervaring. En daarmee geef ik zonder mezelf tekort te doen. En weet je? Ik heb door de dieptepunten in mijn leven en de keuzes die ik daarna gemaakt heb tijd en energie vrijgemaakt om andere talenten te ontdekken. De Verborgen Krachten die in mijzelf schuilden en zich lang goed verstopt hadden.

Ik wens je een mooie lente. Geniet van het licht, de warmte in jezelf, de groei in jezelf. Vind de verborgen krachten in jezelf. En wordt het even te koud? Weet dan dat jij de belangrijkste en mooiste mens op aarde bent!

Van hart tot hart,
Sieka

Kanker & Adem: nieuw traject!

Als goed begin van 2018 mocht ik de masterclass Kanker & Adem van Nadja Benschop volgen. Zij is arts en ademcoach en heeft zich verdiept in de bijdrage die jouw ademhaling kan geven aan de kwaliteit van leven tijdens het intense proces dat bij kanker komt kijken. Zij baseert haar bevindingen op bestaand wetenschappelijk onderzoek.  Het was een zeer boeiende masterclass met achtergrondinformatie die ook voor mij, als ervaringsdeskundige, nieuw was.

Een aantal feiten uit haar masterclass wil ik je met je delen:

  • ongeveer 20% van de kankerpatiënten krijgt te maken met een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS)
  • grote stressvolle situaties tijdens de vroege jeugd geeft een blijvende verandering in je stressrespons in het vervolg van je leven. Het resultaat daarvan is dat je stresshormoon cortisol continu op een te hoog niveau is.
  • stress is van invloed op de kankerprogressie
  • stress is een belangrijke factor bij het ontstaan van borstkanker
  • kanker gedijt beter in een zuurstofarme omgeving

Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je stress vermindert. Deze feiten en mijn eigen ervaring met kanker en het ademwerk gaven mij het laatste duwtje in de rug om een individueel traject of een  traject met je partner aan te bieden dat je ondersteunt om beter met je emoties om te gaan waardoor je meer rust in je hoofd hebt, je meer energie krijgt, je meer vertrouwen krijgt in jezelf.
Door beter te gaan ademen geef je jezelf een superfood, nl. extra zuurstof, verwerk je oude emotionele trauma’s en leer je dus beter met emoties om te gaan.
In het traject werk ik o.a. ook met Healing Touch. De ervaring heeft geleerd dat zowel het ademwerk als Healing Touch ervoor zorgt dat je sneller herstelt van de behandelingen (operatie, chemotherapie, bestraling). Het is een traject op maat, waarbij we samen komen tot het best mogelijke resultaat.

Radio opname
Wil je weten wat Nadja over de relatie adem en kanker te vertellen heeft, luister dan naar de radio opname die onlangs gemaakt is.

Aanvullende informatie
Kijk ook eens bij Healing Touch, Transformational Breath® en de Workshop ‘Zie elkaar bij ziekte’.

Disclaimer
Een Healing Touch behandeling en een Transformational Breath®-sessie zijn aanvullingen op de reguliere behandeling, nooit een vervanging. Beide methoden helpen je beter met de stress en emoties om te gaan en laten regelmatig zien dat het helpt om sneller  te herstellen na de behandelingen, maar geven geen garantie op totaal herstel.

Sinterklaasaanbieding!

5 december
een bijzondere dag
waarop een website het leven zag
daarom vindt de  Sint
dat ieder innerlijk kind
mee mag vieren
om vrijer door het leven te kunnen zwieren

hij biedt daarom aan
met korting naar een workshop te gaan
zodat je adem verruimt
en je leven wordt opgeruimd
of een wastekening in mooie kleuren
je goede voornemens zal opfleuren

Sinterklaas geeft korting op de workshops “Geef kleur aan 2018! Intuïtief wastekenen”  van 11 en 13 januari 2018, en de workshop “Adem in vrijheid” van 16 februari 2018.

Reserveer je plek mét korting uiterlijk op 6 december om 23.30 uur!

 

Verborgen Krachten in het nieuw

Feest!
Het is een beetje feest! Waarom? Je kijkt nu naar de nieuwe website van Verborgen Krachten. Hij zat al een tijd in de pijplijn, maar vandaag is het zover dat ik hem met de wereld mag delen. Omdat het (Sinterklaas)feest is geef ik voor een aantal workshops een Sinterklaaskorting. Dus … wil je (hernieuwd) kennismaken met wat Verborgen Krachten te bieden heeft maak dan snel gebruik van deze aanbieding. Dat kan namelijk maar tot 6 december 23.30 uur!

Groeien
Een groeiproces gaat meestal niet langs een rechte lijn. Je gaat eens naar links, dan weer naar rechts, soms een stapje terug.  Een enkel moment ben je zelfs helemaal de weg kwijt. Uiteindelijk is er het resultaat dat getoond mag worden. Je herkent dat misschien ook wel in je eigen leven.

Ademen en meer
Blijven ademen is dan een goede aanrader. Zeker op momenten dat het even tegenzit, en dat is zeker gebeurd. Een tekst die ineens verdwenen is, een foto die niet wil passen na een dag intensief bezig zijn. Het reserveringssysteem dat anders werkt dan ik dacht. GRR!! Door goed en volledig te blijven ademen kan ik de stress goed reduceren, zodat het uiteindelijk leuk blijft en ik ook nog kan lachen om het geploeter. De kracht van ademen heeft 7 jaar geleden aan de basis gestaan van het ontstaan van Verborgen Krachten. Over die kracht en andere mogelijkheden die je helpen beter in je vel te zitten, met meer zelfvertrouwen en energie kun je veel informatie vinden op deze nieuwe website. Veel leesplezier en inspiratie!

Niet vergeten
En … vergeet niet je tijdig aan te melden voor de workshops met Sinterklaas- en vroegboekkortingen! In de agenda zie je het hele aanbod.

Vastberaden

Een paar weken geleden had ze haar eerste ademsessie. Nu komt ze voor de volgende sessie. Inmiddels heeft ze een belangrijke beslissing genomen over haar toekomst. Ze is weer even vastberaden als de eerste keer en ze weet precies waarvoor ze komt. Bijzonder hoe duidelijk ze haar doel voor ogen heeft. Dat maak ik niet vaak mee. Meestal voelen cliënten wel ongeveer waar de schoen wringt of wat ze willen bereiken, maar zo expliciet als deze vrouw is, zo zie ik ze maar zelden.

Lees meer “Vastberaden”

Nederigheid en grootmoedige deemoed

klein in grootsheid

Wees de verandering die je wilt zien in de wereld .
(Mahatma Ghandi)

Daar is het weer. Een woord dat me niet loslaat en vraagt om van alle kanten bekeken te worden. Zoals meestal doe ik dat dan ook, soms in een gedicht en nu in dit blog. Het boek ‘De vierde dimensie’ van Hans Peter Roel brengt mijn gedachten op gang. Het boek stond al lang  op mijn verlanglijstje en vorige week kreeg ik het eindelijk in handen. Wat een herkenning en wat een hernieuwde bewustwording! Het maakt me blij en nieuwsgierig.

Lees meer “Nederigheid en grootmoedige deemoed”