Ontspannen vakantie vieren

Vind jij de zomer ook zo’n heerlijke periode? Ga je, net als ik, weer meer naar buiten? De jas kan uit, de kleding wordt luchtiger en parallel daaraan wordt ook mijn stemming luchtiger. Als ik dan meer buiten ben en het waait, dan waaien veel beslommeringen gewoon weg. Er is meer licht in de zomer en meer licht maakt ons levendiger. Zonder licht geen leven, zonder licht geen liefde.

Licht = liefde, liefde = licht.

De winter is de tijd voor naar binnen keren en reflecteren en weer energie opdoen. Althans zo gaat het in de natuur. Voor ons mensen gaat het leven gewoon, in dezelfde drukte, door. Licht of geen licht. Voor veel van ons komt pas in de zomer tijd voor het nemen van een paar weken rust.

“De natuur haast zich niet

en toch wordt alles voltooid.”

(Lao Tzu)

 

Heb jij al nagedacht hoe je die tijd gaat invullen? Met rust, met energiegevers of ga je iets uitwerken wat steeds is blijven liggen. Hoe heb jij de afgelopen jaren je zomervakantie ingevuld? Kwam je uitgerust terug, heb je oude zaken kunnen opruimen of ben je nieuwe stressvreters tegengekomen.

Deze zomerperiode geef ik geen workshops, maar ik wil je graag een paar tips voor een ontspannen vakantie meegeven, zodat je uitgerust, energiek en met plezier weer aan je activiteiten kunt beginnen.

Een paar ontspannen vakantie tips!

  • Hecht alle losse eindjes af voordat je de deur achter je sluit: rond af wat afgerond kan worden, draag over wat door moet lopen tijdens je vakantie, laat liggen wat je met een goed gevoel kunt laten liggen. Gebruik je vakantie vooral niet om je relatie op te blazen. Zorg ook dat je dingen uitspreekt voor je weg gaat. Dan kun je samen genieten.
  • En begin hier vooral op tijd mee, anders ga je alsnog super gestresst op pad. Een last-minute reis is leuk, last-minutes acties om op vakantie te kunnen gaan zijn helemaal niet leuk. Je adrenaline niveau is dan veel te hoog, waardoor je minder aardig bent naar je omgeving dan je lief is. Dat zou pas een slechte start van de vakantie zijn.
  • Ga doen waar je blij van wordt! Sluit niet teveel compromissen om iedereen blij te maken. Ga desnoods eerst een paar dagen dat doen wat je het liefst doet.
  • En last but not least: blijf ADEMEN! Een paar diepe buikademhalingen geeft rust, maakt je luchtiger en meer geaard, minder ontvlambaar en daarmee gezelliger voor jezelf en anderen.

 

Ik wens je een hele fijne ontspannen vakantie zodat je jezelf weer helemaal vult met  positieve energie!

Als ik je niet zie op de ademworkshop van 29 juni of voor een andere afspraak in de praktijk: ik zie je graag weer na de zomer.