NEE! is oké

Ken je dat? Je zegt alweer ‘ja’ op een vraag om iets voor een ander te doen, of je denkt dat je iets moet doen terwijl je er helemaal geen zin en tijd voor hebt. En dat alleen omdat je het lastig vindt om NEE te zeggen. Want je wil aardig gevonden worden én je weet eigenlijk ook niet goed wat belangrijk voor jou is.
En wat je echt wil is rust en meer ontspanning!

Burn-out
Steeds vaker komt het voor, een burn-out. We zien ook dat het op steeds jongere leeftijd gebeurt. We zijn veel te veel in de doe-stand. Even niks doen lijkt bijna onmogelijk. De tingeltjes op je telefoon vragen blijkbaar direct om aandacht. We denken dat we continu multi-tasking moeten zijn. We willen bij een groep horen. Dat is logisch en ook noodzakelijk, maar je hoeft niet bij elke groep te horen. Daarin kun je keuzes maken.
Als je geen keuzes maakt, is het geen wonder dat je lichaam niet meer in staat is om het contstante verhoogde stressniveau tijdens de slaap weer te normaliseren. Slaap heeft trouwens meestal te lijden onder de stress.
Burn-out ontstaat vaak doordat er op meerdere fronten stress is ontstaan, in het werk en in het privéleven. Je verliest het overzicht en raakt de grip kwijt. Je wilt je leven blijven leven zoals je altijd gewend was. Dan ineens komt er een moment dat je lichaam STOP zegt of dat je ‘om niets’ begint te huilen. Je bent te lang over je grenzen gegaan.

Grenzen stellen
Ben je zover dat je tot de conclusie komt dat het tijd is voor meer rust en ontspanning en je weet nog niet hoe je dat doet?
Voor mensen zoals jij hebben we een 2-daagse training ‘NEE! is oké’, waarin je o.a. leert en voelt wat jouw grenzen zijn, of deze grenzen je helpen of belemmeren, hoe ze ontstaan en hoe je met je grenzen omgaat. En je gaat ervaren wat er nu echt gebeurt als je NEE zegt.

Kiezen geeft duidelijkheid
Grenzen hebben te maken met kiezen. In deze 2-daagse kan het gaan om privé- of werksituaties. Ga ik die studie doen en om welke reden? Help ik mijn ouders of zorg ik dat ik zelf uitrust? Zeg ik ‘ja’, terwijl er ook nog een andere klus ligt te wachten?

Door grenzen te stellen, maak je keuzes, geef je duidelijkheid aan jezelf en anderen. Het resultaat is meer ontspanning en rust.

De twee dagen worden met een tussenpoos van een maand gegeven, zodat je de tijd hebt om in de tussenliggende periode aan de slag te gaan met de bewustwording van jouw grenzen, welke keuzes je maakt. Ga je links, rechts, rechtdoor, of misschien wel een stapje terug.

Ja, ik meld me aan!

Kijk in de agenda voor data.