Transformational Breath®

Jouw adempatroon laat zien of er innerlijke blokkades zijn en met jouw eigen adem kun je die blokkades doorbreken. Transformational Breath® is een manier van verbonden ademen die je daarbij ondersteunt. In mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heeft deze vorm van ademen mij vleugels gegeven. Gezonde baby’s ademen verbonden, zonder pauzes tussen in- en uitademing. In de loop van ons leven worden we heel wat keren belemmerd in wat we doen, krijgen we voorbeelden waar onze overtuigingen uit voortkomen, krijgen we niet de aandacht waarnaar we hunkeren. En we willen die narigheid niet voelen, dus stoppen we het weg door minder goed te ademen. Denk maar eens wat er gebeurt als je schrikt: je houdt je adem in.

De adem is een instrument tot zelfontplooiing, dat je altijd bij de hand hebt.

Tijdens een ademsessie, individueel of in een groep, ga je met je adem naar die verstopte en vergeten stukken, die je onbewust danig in de weg kunnen zitten. Zo’n sessie is een bijzondere reis, het is intens en effectief. Je komt dichterbij je kern. In de ontspanningsfase van een sessie kun je een diepe innerlijke rust ervaren. Vaak noemen cliënten dit een gevoel van ‘thuiskomen’. In een sessie gebeurt precies dat wat nodig is, afhankelijk van jouw ontwikkeling of behoefte.

Drie niveau’s
Transformational Breath® is een krachtige en zelfhelende manier van ademen, die je na een aantal begeleide sessies zelf thuis kunt doen. Het werkt op drie niveau’s: fysiek, mentaal en emotioneel, en spiritueel.

Fysiek: Je voedt je lichaam beter door je hele ademhalingsysteem te gebruiken en voller te ademen. Bovendien worden zo meer afvalstoffen afgevoerd. Je zult daardoor energieker en fitter door het leven gaan.

Mentaal-emotioneel: Deze volledige en vrije ademhaling brengt lichaam en geest in balans. Allerlei onbewust opgeslagen emoties uit je verleden worden opgeruimd (getransformeerd). De lading wordt eraf gehaald. Je krijgt meer inzicht in wat je tegenhoudt, maar vooral ook wat je wel kunt.

Spiritueel: Je zult ruimte gaan ervaren om ‘dingen’ anders te gaan doen, ruimte voor persoonlijke groei. Dit leidt tot een hoger bewustzijnsniveau, waardoor je dichter bij je authentieke IK komt en meer vanuit je eigen kracht kunt leven. Je neemt de regie over je leven in eigen hand.

Kort gezegd: Transformational Breath® geeft meer vitaliteit, heling, bevrijding, rust, inzicht en contact met je ware zelf. Je zult meer zelfvertrouwen, plezier, passie en liefde ervaren.

Voor wie?
Transformational Breath® is geschikt voor iedereen, van baby tot hoogbejaard. Ook bij fysieke klachten als hyperventilatie en astma leidt TB tot goede resultaten. Spreekt deze methode je wel aan, maar twijfel je toch of het iets voor jou is, neem dan gerust contact met ons op.

Ademsessie, individueel of workshop
Kom je voor een ademsessie dan heb je eerst een gesprek met je coach, gevolgd door een ademsessie waarin je coach jou begeleidt om tot een goede ademhaling te komen. Ik begeleid je gericht aan de hand van wat ik zie in je ademhalingspatroon en het doel dat je wilt bereiken.

Voor een individuele sessie  kun je aangeven of je door John  of Sieka begeleid wilt worden. Wij begeleiden individuele sessies, maar het is ook mogelijk om in tweetallen een sessie te doen, bijvoorbeeld als je dit samen met je partner of een vriend of vriendin wilt ervaren. Daarnaast is de ademworkshop (dag of dagdeel) ‘Adem in vrijheid’ een fantastische gelegenheid om in een groep je eigen proces aan te gaan. De ervaring laat zien dat de groepsenergie je onbewust dieper laat gaan.

Michael Brown, auteur van ‘The Presence Process’ vertelt over zijn ervaring met deze ademmethode.

Onze ervaringen met Transformational Breath®
De opleiding tot ademcoach  is geen opleiding waarin je alleen maar de technieken leert. Tijdens de  opleiding ondergaat de coach in opleiding ook zelf veel ademsessies. Een  gecertificeerd ademcoach heeft dus zelf ervaren wat TB kan opleveren. TB heeft  in korte tijd ons leven positief veranderd. Daarom gebruiken we de kracht van  het ademen om jouw verborgen krachten naar boven te halen, zodat jij je doel  kunt bereiken.
Onze eigen ervaring is dat Transformational Breath® andere methoden goed ondersteunt en de daaruit verkregen inzichten versneld integreert in je leven.

Sieka: “Al heel lang voelde ik de kracht in me borrelen, maar wat ik ook deed de kracht bleef verborgen. Tijdens mooie en intensieve opleidingsweken met veel ademsessies is die kracht er eindelijk uitgekomen. Daardoor kan ik stappen zetten die ik daarvoor niet aandurfde. Ik kan nu naar het positieve in het leven kijken en zie heel wat minder beren op de weg dan vroeger. Ik ken nu mijn kracht en weet wat ik kan. Angst verdwijnt, daarvoor is  vertrouwen in de plaats gekomen. Dat geeft rust”.

John: “Ademen heeft ook mij zelf veel gebracht. Ik heb veel meer rust kunnen  vinden in mijzelf en ik ben mij veel bewuster van wat ik wil in het leven. Elke  dag 100 keer verbonden ademen met intentie zorgt elke dag voor een bijzondere dag”.

Ja, ik maak graag een afspraak om het zelf te ervaren.

Ervaringen van cliënten

Frederiek (na een ademworkshop):
Geen sessie is hetzelfde; ik heb verdriet gevoeld, boosheid, maar ook rust en lichtheid. Ik heb inzicht gekregen in wat ik in mijn lichaam heb opgeslagen aan gebeurtenissen en merk dat ik met ademen die gebeurtenissen en de emoties kan laten ‘oplossen’. 
 

Wina (na een individueel traject):
Wat er gebeurt in je leven is niet aan jou, maar hoe je hiermee omgaat, dat is wel aan jezelf. Alleen kreeg ik dat zelf niet voor elkaar. In een viertal sessies heb jij me geholpen door me te leren beter en vooral bewuster gebruik te maken van mijn ademhaling, waardoor ik weer in verbinding kon komen met mijn lijf en daarmee met mijn gevoel. Ik ben op de goede weg. Ik voel me een stuk beter, rustiger en daardoor blijer. Mijn lontje is niet meer zo kort …! Graag kom ik nog een keer bij je terug voor een onderhouds- of herhalingssessie.

Adriënne (na een ademworkshop):
Onder liefdevolle begeleiding van John en Sieka ben ik in staat geweest mijn diepste pijn eindelijk de ruimte te geven, waardoor de verbinding weer tot stand kwam met degene die ik het meeste mis in mijn leven. Bedankt John en Sieka, jullie doen dit werk met hart en ziel waardoor het voor mij veilig voelde om het eindelijk helemaal toe te laten.

Trinko (na een individueel traject):
Dit is de eerste therapie waarbij ik me van A tot Z goed voel.