Wie zijn wij

Het leven is mooi, je moet het zien …

… was de lijfspreuk van iemand die we jaren geleden hebben ontmoet. En we zijn het met hem eens, al zijn er talloze momenten in het leven dat het helemaal niet zo mooi lijkt en je het niet meer ziet zitten. Wij hebben allebei gemerkt dat wanneer je later op die momenten terugkijkt je ziet dat je ervan geleerd hebt, ondanks alles. En dat is het mooie deel ervan.

Wij, dat zijn Sieka Hogendorf en John Tetteroo. Sieka is degene met wie je het meest te maken hebt binnen Verborgen Krachten. Als je ergens op deze website ‘ik’ leest, dan gaat dat over Sieka. Als je specifiek een vraag hebt rond je professionele ontwikkeling en/of als je liever door een man gecoacht wilt worden, dan is John er voor jou. De ademworkshops begeleiden we samen.

Leren en ontdekken
Het leren gaat deels op eigen kracht en deels met hulp van anderen, familie, vrienden of professionele begeleiders. Leren vraagt om buiten je comfortzone te stappen. Juist wanneer je op onbekend gebied komt  ga je ontdekken wat je allemaal kunt. Dat is vaak meer dan je vooraf kunt bedenken. Dat het spannend is om buiten de gebaande paden te gaan, dat begrijpen we.

“Ga je mee verdwalen? Ik wijs je de weg”

Verdwalen
Bij de start van Verborgen Krachten viel ons oog op deze tekst. Die tekst raakte aan de angst om te veranderen en tegelijkertijd aan de moed om dat te doen.  Het gaat om “verdwalen” in de betekenis van het durven afdwalen van je bekende en soms beperkende paden. Onder begeleiding van John of mij ga je jouw weg vinden in het onbekende en jezelf “ont-dekken”. Durven verdwalen met steun van iemand die daarmee ervaring heeft en jou kan begeleiden in het omgaan met angsten en onzekerheden. Deze tekst geven wij mee aan jou, als je durft te verdwalen. Je komt altijd ergens uit en als je zelf aangeeft wat jouw doel is, dan stroomt de energie er vanzelf naartoe. En heb je jouw doel nog niet scherp voor ogen, dan kunnen wij jou daarbij helpen.

Onze persoonlijke ervaring en alles wat we verder geleerd hebben zetten we graag in om jou te ondersteunen bij jouw ontwikkeling.

John Tetteroo en Sieka Hogendorf zijn in 2009 gestart met Verborgen Krachten. In hun privé-leven delen ze al heel lang huis en haard. De totstandkoming van Verborgen Krachten was een logisch gevolg van ontwikkelingen in ons leven. Sinds de start zijn we als persoon en als professional gegroeid door de leerschool die het leven blijft, door opleidingen, bijscholingen en natuurlijk door onze cliënten die ons steeds scherp houden.

Wie kies jij als jouw coach?
Zoals hiervoor al gezegd, als je een afspraak maakt bij Verborgen Krachten heb je meestal te maken met Sieka. Heb je specifiek een vraag met betrekking tot je professionele ontwikkeling dan zal John je graag begeleiden. Ook als je met een andere vraag over je (persoonlijke) ontwikkeling liever door John laat begeleiden dan kun je dat natuurlijk aangeven.
Samen begeleiden we onze ademworkshops.

Sieka Hogendorf
Het leven heeft mij gevormd. Dat is niet uniek, het geldt ook voor jou. Mijn grootste leermomenten waren een burn-out en de diagnose borstkanker. Ik voelde me geen slachtoffer, maar zag het als een uitdaging meer over mezelf te leren.

De burn-out heeft me geleerd hoe een mens kan omgaan met over- of onderbelasting. Mijn burn-out ontstond o.a. doordat ik steeds harder ging werken in een baan die niet bij me paste. Toen ik om me heen hetzelfde zag gebeuren bij collega’s kwam het inzicht dat sommige werkgevers te weinig zicht hebben op de kwaliteiten van hun werknemers en ze niet de gelegenheid geven om die kwaliteiten te gebruiken. Aan de andere kant blijven werknemers soms te lang zitten op een plek en durven niet de keuze voor verandering te maken. Dat is de reden dat ik gekozen heb om mijn hart te volgen, mijn verborgen krachten te vinden en te doen waar ik goed in ben. Dat is wat ik ook bij jou naar boven kan brengen. Ik laat je voelen hoe je jezelf tegenhoudt en op de rem trapt of vol gas geeft met het stuur in de verkeerde richting. Ik werk vooral met jouw onbewuste gedachten, angsten en patronen, die in je lichaam zijn opgeslagen. Je lichaam geeft die informatie prijs als je er contact mee maakt. Ik begeleid je daarbij met de methode die het best bij jou past. Mijn helder voelend en helderziend vermogen zijn mijn kompas.

De diagnose borstkanker heeft me geleerd om nog meer voor mezelf op te komen, voor mezelf te kiezen en de regie te nemen in het herstelproces. Ik heb aan den lijve ervaren hoe complementaire therapie de reguliere zorg versterkt, waardoor het herstel sneller en met minder bijwerkingen verloopt. Ik heb me daarom verdiept in energetische methoden zoals Transformational Breath® en Healing Touch en kan jou zowel coachend als therapeutisch ondersteunen in een van de meest aangrijpende perioden in je leven.

Mijn levenservaringen hebben ook een ander talent aan het licht gebracht. Sinds een aantal jaren beleef ik veel plezier in het schrijven van gedichten waarin anderen zich herkennen en die kracht geven in een moeilijke periode. Hier en daar kom je ze op onze website tegen.

Mijn reis naar een betere versie van mezelf gaat door. Een versie die zachter is naar zichzelf en kan laten zijn wat er is, zonder fatalistisch te zijn.
Diepe dalen zijn vaak nodig voor verandering. Ik weet het als geen ander. Het heeft me geleerd dat ik dieptepunten in mijn leven makkelijker en zonder of in ieder geval met minder weerstand accepteer. En later geniet ik weer van wat het me heeft opgeleverd. Dat kun jij ook. Ik gun het je van harte!

Naast het begeleiden van cliënten geef ik trainingen op maat, ben ik beschikbaar voor lezingen over diverse onderwerpen die jou inzicht kunnen geven in hoe jij in elkaar steekt en hoe je daarin je weg kunt vinden. Je bent van harte welkom om te eens te sparren over de mogelijkheden.

Een greep uit de opleidingen die ik gedaan heb zijn NLP, Transformational Breath®, Healing Touch, Systemisch werk, Logosynthese, Intuïtief (was)tekenen, Sjamanistisch healen. Ik blijf leren en laat me bijscholen.

John Tetteroo
Ik heb in veel verschillende situaties leiding gegeven aan mensen. Ik heb gemerkt dat succes wordt bepaald door de mate waarin mensen in hun kracht staan en daarmee in staat zijn hun talenten te benutten. Mensen in hun kracht zetten is wat mijn werk als leidinggevende  zo mooi maakt.

Sinds lange tijd coach ik ook mensen individueel met vragen over hun professionele groei. Die professionele groei is automatisch gekoppeld aan persoonlijke groei. Zit je lekker in je vel, heb je een duidelijk geformuleerd doel en kun je denken in kansen in plaats van belemmeringen, dan heb je grote kans dat je doet wat je wilt doen. Maar soms zit je wat minder goed in je vel, weet je wel dat je het anders wilt maar niet wat je precies dwars zit en hoe je dat kunt veranderen. In dat geval kan ik je ondersteunen bij het concreet maken van je vraag en het formuleren van je doel. Als vraag en doel duidelijk zijn kijken we wat je belemmert om je doel te bereiken en gaan we op weg om de oplossing te vinden.