Zie elkaar bij ziekte

Een ernstige, soms levensbedreigende of een chronische en belemmerende ziekte heeft vaak grote invloed op de directe omgeving. De relatie tussen partners kan onder druk komen te staan, omdat je allebei op je eigen manier en in een eigen tempo met de nieuwe situatie omgaat. Het risico bestaat dat je niet meer met elkaar in verbinding blijft.

Ruimte voor jezelf en de ander
Wil je jezelf en je partner de ruimte geven om de spanning op ieders eigen manier te verwerken en daarvoor begrip te hebben dan is deze workshop wellicht iets voor jullie.

Deze workshop is bedoeld voor jou en je partner. We hebben gekozen voor een kleine groep, zodat je je veilig en geborgen kunt voelenen er alle ruimte is om ervaringen te delen. In deze kleine groep van maximaal 8 deelnemers (4 stellen) gaan we onderzoeken waar jij zit in het acceptatie- en verwerkingsproces, met gevoelens en emoties, met communicatie tussen jullie beiden. We besluiten de dag met een ademsessie om te verwerken wat deze dag is losgemaakt en wat er duidelijk is geworden.

Ontmoeten en ervaringen delen
Je ontmoet andere mensen met dezelfde soort vragen, mensen die begrijpen wat jij bedoelt. Je maakt kennis met elkaar en misschien wil je na deze workshopdag contact houden en met elkaar ervaringen blijven delen.

Liever alleen met je partner?
Vind je het delen van je ervaringen in een groep te spannend en wil je dit liever alleen met je partner doen? Dat kan natuurlijk ook. Neem dan contact op voor meer informatie.

Ik ben ik
Jij bent jij
Mijn pijn
Is jouw pijn
Maar dan anders
Ik voel
Jij vlucht
Ik praat
Jij zucht
Ik zie je
Verdwijnen
In verdriet
Van houden van
Even
Ons eigen pad
En dan
Samen zien
Dat wij
Blijven bestaan

6 september 2017 ©Sieka Hogendorf