Systemisch werk

Wist je dat veel onbegrepen gedrag, zich herhalende situaties vaak hun oorsprong vinden in je voorouderlijn?

Herken je dit?

  • In een volgende relatie speelt weer hetzelfde probleem
  • Je komt maar niet vooruit
  • Je hebt steeds weer moeite met leidinggevenden
  • Het lukt je maar niet om een goed contact met je dochter te krijgen
  • Je voelt een diep verdriet, maar waar komt het vandaan?
  • Je hebt last van iets, het keert steeds weer terug en je weet maar niet waar het vandaan komt. Met je hoofd kom je er niet uit.

Toch is er in het universele veld waar we allemaal onderdeel van uitmaken informatie beschikbaar die wel antwoord kan geven op je vraag. Door middel van een (familie)opstelling krijg je informatie en inzichten die de weg naar heling inleiden.

Jij maakt onderdeel uit van meerdere systemen (familie, werk, sportclub, etc.). Het familiesysteem heeft verreweg de meeste invloed op jouw leven en dat zie je onder andere terug in jouw gedrag en wat je tegenkomt in de andere systemen waar je deel van uitmaakt.

Hoe werkt het?
Je brengt je vraag mee en we kijken wie of wat zich aandient om opgesteld te worden.  Dat kan ik een groep deelnemers die bereid zijn om een onderdeel van jouw systeem te representeren. Ze gaan staan in de plaats van bijvoorbeeld je moeder, je opa, een oom, maar misschien ook wel de kerk, het werk van je vader, de ziekte van een zusje.  Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het opstellen.

We kunnen ook een opstelling maken waarbij de representanten worden vertegenwoordigd door poppen, gekleurde vellen papier of iets anders.

Je zult merken dat er in een opstelling dingen je aandacht trekken en je inzicht geven in het thema waarmee jij stoeit.

Geïnteresseerd? Neem hier  contact op voor een afspraak.