Vastberaden

Een paar weken geleden had ze haar eerste ademsessie. Nu komt ze voor de volgende sessie. Inmiddels heeft ze een belangrijke beslissing genomen over haar toekomst. Ze is weer even vastberaden als de eerste keer en ze weet precies waarvoor ze komt. Bijzonder hoe duidelijk ze haar doel voor ogen heeft. Dat maak ik niet vaak mee. Meestal voelen cliënten wel ongeveer waar de schoen wringt of wat ze willen bereiken, maar zo expliciet als deze vrouw is, zo zie ik ze maar zelden.

Het kan natuurlijk ook een valkuil zijn. Door de getoonde zekerheid kan ze ook de onderliggende onzekerheden en onduidelijkheden verbloemen. Ik vraag dus door om uit te vinden of ze een schild heeft waar doorheen geprikt kan worden. Maar ik zie haar vastberadenheid, en hoor aan de antwoorden die ze geeft, de manier waarop ze het verwoordt en de emoties die ze laat zien dat ze heel goed weet waar ze nu mee aan de slag wil.

‘Vanuit zachtheid in contact zijn met haar omgeving’, dat is wat ze wil. De afgelopen tijd heeft ze gemerkt dat ze wel eens te hard reageerde op het gedrag van haar broer. De compassie die ze ook voelt voor zijn situatie raakte daardoor ondergesneeuwd. Ze wil minder vanuit haar oordelen reageren. Vanuit haar zachtheid kan ze met meer compassie reageren.
Als ik vraag of ze zichzelf met zachtheid behandelt wordt het even stil. Vanuit die stilte komt het antwoord, dat ze ook wel meer compassie met zichzelf mag hebben. Dit inzicht leidt tot de intentie ‘Vanuit zachtheid voor mezelf ben ik in contact met mijn omgeving’. Hiermee gaan we de ademsessie in.

Net als de vorige keer is ze bij de eerste ademteug al helemaal in het transformatieproces. Zo mooi om te zien! Ik hoef ook niet veel meer te doen dan erbij zijn en af en toe te ondersteunen met een stukje mee ademen in de verbonden ademhaling of het uitspreken van een affirmatie. Even meedrummen op mijn sjamanendrum maakt ook meer los. De trilling van de drum geeft elke keer een extra stimulans om dichter bij de kern, haar diepste kern te komen, de plek waar de onverwerkte en vaak onbewuste ervaring of emotie vast zit.

Aan het eind van de sessie opent ze haar ogen en het eerste wat ze zegt is: ‘ik ben klaar voor de wereld!’ Ze voelt dat deze twee ademsessies hebben haar zoveel hebben gegeven dat ze verder kan en niet meer tegengehouden wordt door oud zeer. Nog een sessie is nu niet meer nodig. En als ze de deur uitgaat zegt ze nog dat ze veel meer ruimte en lichtheid voelt.

Heerlijk om te zien dat de adem zo’n krachtig instrument is. De adem is het voertuig om beter in contact te komen met alles wat onbewust in jezelf ligt opgeslagen. Onbewust, maar soms wel heel erg belemmerend!

Lees meer over  Transformational Breath®

Ja, ik maak een afspraak om ook de kracht van mijn adem te ervaren.